Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

A Magyar Kultúra napja Kéthelyen

A Kéthelyi Községi Könyvtárban minden évben sor kerül a magyar kultúra napjának megünneplésére, Kovács Lajosné könyvtáros szervezésében. Idén a Nyitott Klub tagsága is csatlakozott a könyvtári megemlékezéshez. A Himnusz elhangzása után, a vers keletkezéstörténetét az általános iskola tanulói, Orsós Bianka (7. o.), Orsós Noémi (7.o.), Sebdenics Hermina (6.o.)  és a könyvtár fiatal olvasója, Szunyogh Melinda idézte fel. Tarcsa Eszter fuvolázott.

Az ünnepség második részében Weöres Sándorra emlékeztek a jelenlévők. Weöres Sándor halálának 25. évfordulójára a könyvtár rajzpályázatot hirdetett gyermekeknek és felnőtteknek. A pályázatra beérkezett harmincöt pályamű közül a jelenlévő közönség-szavazással választotta ki a helyezetteket. A szavazatok összesítésére és a díjak átadására később kerül sor.

Egy sikeres könyvtári pályázatnak köszönhetően, a program harmadik részében a Liget Műhely Alapítvány folyóiratait (Liget, Szitakötő) és más kiadványait mutathatta be Kovács Lajosné könyvtáros.

Az ünnepség végén a Himnusz történetével kapcsolatos kérdéseket oldottak meg a jelenlévők.

A mai nap délelőttjén a téli közmunka keretében folyó alapkompetencia-fejlesztés résztvevői is meghallgathatták a Himnusz keletkezés történetét Kovács Máriának, a képzés vezetőjének és Kovács Lajosnénak az előadásában.

 

Köszönet a jelentős számú résztvevőnek a megjelenésért és az aktív részvételért.  

 

Községi Könyvtár Kéthely

További képek a Galériába tekinthetők meg.