Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

Emlékezés az I. és a II. világháború eseményeire, áldozataira

Emlékezés az I. és a II. világháború eseményeire, áldozataira

„Én nem a győztest éneklem...” címmel megemlékezést tartott a Kéthelyért Egyesület, a Nyitott Klub és Községi Könyvtár az I. és a II.világháború hősi halottainak, a holokauszt áldozatainak és a civil áldozatoknak az emlékére a könyvtárban. A rendezvényre abból az alkalomból került sor, hogy hetven éve, 1945.március 30-án szünt meg Kéthely frontközség lenni a II.világháborúban. A megemlékezésen röviden felidéztük az I. és II.vh eseményeit, de a középpontban a II. világháború kéthelyi eseményei álltak, melyeket Dr.Jandrics István Kéthely a II.világháború befejező szakaszában c. könyve alapján tekintettünk át. A műsorban háborus versek részleteinek, hősi halottak és áldozatok neveinek elhangzása mellett idéztük még tábori levelezőlapok szövegét, és a dr. Jandrics István hadifogságról szóló könyvének részleteit is. A megemlékezésen közreműködtek: Kocsis Lajosné, Kovacsics László, Szarvas Jenő és Udvari Mária. Köszönjük minden közreműködőnek a munkáját. Külön köszönjük a fotók, tábori levelezőlapok és más dokumentumok rendelkezésre bocsátását a kéthelyi lakosoknak és a kéthelyről elszármazottaknak, Tóth Gabriellának és Udvari Jánosnak is.

A Kéthelyért Egyesület az általános iskola felső tagozatosainak idén meghirdetett helytörténeti pályázatának címe is e rendezvény címét, „Én nem a győztest éneklem...” címet viseli.

A témához kapcsolódó tablókat a rendezvény illusztrálására, és a vetélkedő gyerekek felkészítésére készítettük. A tablók megtekinthetők a Községi Könyvtárban nyitvatartási időben.

Kéthelyért Egyesület, Községi Könyvtár és a Nyitott Klub

<< további képek a galériában >>