Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

INGYENES VÉDŐNŐI MÉHNYAKSZŰRÉS

 

uszt_logo_rgb

 

vedonok_logo             TÁMOP-6.1.3/A-13/1-2013-0001 PILOT JELLEGŰ SZŰRŐPROGRAMOK

INGYENES VÉDŐNŐI MÉHNYAKSZŰRÉS KÉTHELYEN!

Kéthelyen is elérhetővé válik a védőnői méhnyakszűrés.A térítésmentes népegészségügyi szolgáltatást a meghívólevéllel rendelkező (25-65 év közötti) nők vehetik igénybe. A szűrésre a védőnővel egyeztetett időpontban, lakóhelyükön kerül sor, így megspórolhatják a szakrendelőbe utazást és a várakozást. Erre kínál lehetőséget egy európai uniós projekt (TÁMOP-6.1.3/A), amit az Országos Tisztifőorvosi Hivatal koordinál. Célja a védőnői méhnyakszűrés országos kiterjesztése, illetve, hogy javítsa a méhnyakszűrés elérhetőségét és hozzáférhetőségét az érintett nők számára.

Magyarországon naponta meghal egy nő méhnyakrák következtében, annak ellenére, hogy a méhnyak kezdeti elváltozásainak felismerésével és kezelésével a betegség gyógyítható. A méhnyak rosszindulatú elváltozásait vizsgálva megállapíthatjuk, hogy a méhnyak daganatos nők 65%-a egyáltalán nem, vagy több mint három éve nem volt méhnyakszűrő vizsgálaton. Ezért különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre.

Amennyiben a védőnő a szűrés során, vagy a labor eredmények ismeretében elváltozást észlel, a pácienst nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatra irányítja.

Aki nem kapott meghívólevelet, vagy nem vett részt méhnyakszűrő vizsgálaton több mint három éve további információért keresse fel a védőnőt.

Jelentkezni lehet a védőnőnél Árvainé Horváth Mariannánál személyesen a tanácsadóban, vagy a

+36 30 409-3055 telefonszámon.

Egészsége érdekében javasoljuk, keresse fel tanácsadónkat.

A szűrés életet ment. Tegyen az egészségéért, vegyen részt az ingyenes szűrésen, önmagáért, családjáért!

 

Kéthely, 2015. április 30.

                                                                                            Molnár Balázs

                                                                                             polgármester