Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

Rábaközi kirándulás

Rábaközi kirándulás

A Nyitott Klub és a Hímző Szakkör tagsága közös kiránduláson vett részt június 30-án. Ezúttal nem szűkebb hazánk, Somogy, hanem a Rábaközben található kis falu, Hövej volt a fő úti cél, hogy a helyszínen tanulmányozhassuk a méltán híres varrott csipkét. Erre a nemrég megnyílt Csipke Múzeumban került sor. A kiállítás bemutatja a höveji csipkevarrás történetét, valamint a jelenét is.Sor került némi tapasztalatcserére is egy höveji csipkevarró asszony és a szakköri tagok között, de mindenki megcsodálta a hófehér csipkecsodákat.

Utunk során ellátogattunk a Rábaköz fővárosába, Csornára is. Itt a Csornai Múzeum gazdag néprajzi- és helytörténeti gyűjteményét tekintettük meg, amely a premontrei rend épületében található. Kapuváron csak megpihentünk, mint ahogy útközben, Rábapatyon is.

Elmentünk Fertődre is, ahol Magyarország legnagyobb barokk kastélyának történetével és kiállításaival ismerkedtünk, szakavatott tárlatvezetőnk segítségével.Kellemes élményekkel és új ismeretekkel gazdagodva, az esti órákban, hála kitűnő gépkocsivezetőinknek, szerencsésen haza érkeztünk. Köszönjük a Kéthelyért Egyesületnek, hogy lehetővé tette számunkra az utazást.  

Balla Mária

<< további fotók a galériában >>