Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

Teljes lesz a kerékpárút Kéthelyen

Teljes lesz a kerékpárút Kéthelyen

A település teljes hosszában a 68-as főúttal párhuzamosan elkészül a kerékpárút Kéthelyen, így a külterület után, most már a belterületen is biztonságosan lehet majd kerékpározni.

2016-ban kezdődött el annak a kerékpárútnak az egyeztetés, és tervezés előkészítése, mely Mesztegnyőt kötné össze a Balatonnal. Így a Balaton partjáról kerékpárral több települést érintve biztonságosan el lehet jutni a mesztegnyői kisvasutig. A pályázatot a TOP-3.1.1 kódszámú "Fenntartható települési közlekedésfejlesztés" cím kiírás keretein belül nyújtottuk be az érintett önkormányzatokkal közösen (Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonújlak, Kéthely, Marcali, Kelevíz, Mesztegnyő).

Kéthely belterületén az önkormányzattól északra az előző évben elnyert pályázati támogatásból valósul meg az út, míg a hivataltól délre a TOP-os forrásból, melynek keretösszege a teljes szakaszra 500.000.000 Ft, mely 100%-os finanszírozású, önerő nélküli. A kerékpárút a régi tervektől eltérően nem a mellék utcákban kerül kivitelezésre, hanem a 68-as főút nyugati oldalán a mostani járda helyén.

Molnár Balázs
polgármester

Fenntartható települési közlekedésfejlesztés