Kéthely Község Önkormányzta

Hírek

Újabb sikeres pályázat, 150 milliós energetikai támogatásra

Újabb sikeres pályázat, 150 milliós energetikai támogatásra

Örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy a Magyar Közlöny 108. számában megjelent a 1507/2015. (VII. 23.) Korm. határozat, amely az „Egyes, a Környezet és Energia Operatív Program 2011–2013. évekre szóló akcióterve 5. prioritásával összefüggő kormányhatározatok módosításáról” szól. Ebben a határozatban Kéthely Község Önkormányzata 150 millió Ft támogatással szerepel.

A településünk számára „megcímkézett” támogatásból az önkormányzat tulajdonában álló közintézmények nyílászáró cseréjét, valamint külső hőszigetelési munkálatait tudjuk elvégezni.

Az első számítások alapján a Napközi Otthonos Óvoda, a Művelődési ház és könyvtár, az Orvosi rendelő, és a Varroda épülete kerülne felújításra. Minden esetben padlásszigetelés, külső hőszigetelés, valamint homlokzati nyílászárók cseréje készülne el. A felújítással jelentősen fognak csökkeni az érintett épületek fűtési költségei, és emellett megkezdődhet a hosszú évek óta várt esztétikai megújulás is.

A mai rendkívüli testületi ülésen a testület már módosította a közbeszerzési tervet, valamint kiválasztotta a külsős szakértőt a közbeszerzés lebonyolítására. Nagyon feszített tempóban kell dolgozni, hisz a kormány határozatában a kivitelezői szerződés megkötésének határideje: augusztus 31. A kivitelezés befejezésének határideje: 2015. december 15.

A napokban megtörténik az orvosi rendelő belső felújítására a kivitelezői szerződés megkötése, így augusztus 3-tól a védőnő ideiglenesen előreláthatólag október 31-ig az iskolai szolgálati lakásnál fog rendelni.

Kérem a lakosság szíves türelmét a felújítások-átépítések alatt.