KéthelyKözség hivatalos honlapja

„Bor, gasztronómia, barátság” – Nyitott kápolnák napja

„Bor, gasztronómia, barátság”

Időpont: 2023. július 22-én 16:00 órától.

Helyszín: Kéthely Szőlőhegyi Kápolna, (Külterület 2094 helyrajzi számon található)

A programot egy szőlőhegyi sétával kezdjük, mely 16:00 órakor indul a Kéthelyi Önkormányzattól. A séta hossza kb. 2,8 km. A túra útvonalán, két helyszínen nyitott pincével várnak bennünket, ahol lehetőség nyílik 1-1 pohár bor kóstolására.

A program folyatásaként 18:00 órától Romhányi Áron és Szakonyi Milán koncertjét hallgathatjuk meg.

Áron Artisjus díjas (“Az év könnyűzeneszerzője 2014”), eMRTon, többszörös Fonogram díjas zeneszerző és zongoraművész, Milán hazánk egyik legkülönlegesebb hangú énekese, akik egy különleges helyszínen adnak nem mindennapi élményt nyújtó koncertet.

A koncert alatt szeretetvacsorát tartunk a magunkkal hozott ételek és italok kölcsönös kínálásával. Ezen felül mi is készülünk egy kis meglepetés gasztronómiai finomság kóstolójával. Asztalokkal padokkal készülünk, de a kápolna körüli diófák árnyékában kellemes piknikezésre van lehetősége a vendégeknek.

Egész este folyamán megtekinthető a szőlőhegyi kápolna, a Szőlőhegyek szakrális öröksége a Nyugat-Balatonnál projekt keretein belül megvalósított kiállítás, valamint egy fotó kiállítás Pozsgai József és Molnár Balázs szőlőhegyi fotóiból.

A koncertet követően 19:00 órától 1 órára kinyitja kapuit a Kristinus borbírtok kertje, melyet ezen időszak alatt Dóber László borász kíséretében meg lehet nézni, ötletet meríteni az otthoni kertműveléshez.

A sétán résztvevők az önkormányzat (8713 Kéthely, Ady Endre u. 1.) előtt parkolóban tudják hagyni a gépjárművüket. Akik csak a koncertre érkeznek, a kápolnához vezető út elején mindkét oldalt le tudnak parkolni. A kápolnai melletti út a program alatt lezárásra kerül.

Az útvonalon, két helyszínen nyitott pincével várnak bennünket,

Megközelítése autóval, illetve tömegközlekedéssel Kéthely (68-as főútról) Hunyadi János utcáról (Marcali irányában a település vége tábla után a Somogyszentpáli elágazónál jobbra).

Megszakítás