KéthelyKözség hivatalos honlapja

Könyvtár

Községi Könyvtár, Kéthely

A könyvtár címe és elérhetőségei:

Községi Könyvtár

8713 Kéthely, Hunyadi u.2

Tel: 30/500 5717

E-mail: Muvelodesihaz@kethely.hu

A könyvtár nyitva tartása:

a könyvtár hétfői napokon tart nyitva.

09:00 – 12:00-ig

 

 

Könyvtárunkról

A könyvtár kedvező helyen, a faluközpontban található, a Művelődési Házzal egy épületben.

Heti 32 órában, az olvasók kérését figyelembe véve délelőtt is, és hosszabb délutáni valamint szombati nyitva tartással működik.

Statisztikai adatok a könyvtár 2021. évi forgalmáról és állományáról

2021 évben könyv és folyóirat beszerzésre 877 ezer forintot fordítottunk, ebből 239 ezer forint volt az érdekeltségnövelő támogatás. Összesen 300 db kötettel gyarapodott az állomány 2021-ben.

A könyvtárban jelenleg 16 524 kötetből lehet kölcsönözni, folyóiratból 15 félét lehet helyben olvasni illetve kölcsönözni. A gyermekek megközelítően 3 300 db könyvből válogathatnak.

A folyóiratokat (napilap, hetilap) a legfrissebb számok kivételével, a könyvekével azonos kölcsönzési feltételekkel kikölcsönözhetik az olvasók.

12 db térképből és számos útikönyvből válogathatnak az utazást kedvelők. 26 db helyismereti dokumentum várja a községet és környékét közelebbről megismerni vágyó embereket.

 

Szolgáltatásaink:

-könyvtárközi kölcsönzés: Ha a tanulásához szükséges dokumentumokat könyvtárunkban nem találja meg, kérésére más könyvtárakból beszerezzük, és rendelkezésére bocsátjuk.

A kért dokumentum visszaküldését a könyvtár rendezi; az olvasónak nem kell térítési      díjat fizetni, csak akkor, ha a más könyvtártól kapott könyvet elveszíti.

közvetlen helyben használat : lehetőséget biztosítunk folyóiratok, könyvek olvasására, nézegetésére gyermek és felnőttek részére.

-információszolgáltatás, tájékoztatás: A könyvtáros segít a könyvtárban, katalógusban való eligazodásban, közhasznú információkat, adatokat szolgáltat az olvasók kérdéseire. Segítséget nyújt elektronikus ügyintézésben is.

-Rendezvények : Könyvbemutatók, író-olvasótalálkozók, évfordulós irodalmi, történelmi eseményekhez kapcsolódó megemlékezések . Könyvtárbemutató foglakozásokat szervezünk óvodás és iskolás csoportok részére.

-számítógép használat: Az olvasó térben 3 számítógép , 2 tablet, 1 laptop áll a könyvtárlátogatók rendelkezésére. A számítógépek és az internethasználata ingyenes. Lehetőség van saját laptop internet-csatlakoztatására is.

-irodai szolgáltatások: Kedvező díj ellenében fénymásolásra, nyomtatásra és szkennelésre is lehetőség van a könyvtárban.

 

fekete-fehér színes
fénymásolás
  • A/4 egyoldalas – 10 Ft,
  • kétoldalas – 20 Ft                         
  • A/3 egyoldalas – 20 Ft
  • kétoldalas – 40 Ft  
  • A/4 egyoldalas – 100 Ft
nyomtatás
  • laponként – 20 Ft
  • laponként – 100 Ft
szkennelés
  • A/4  oldalanként – 50 Ft
  • A/4  oldalanként – 50 Ft

 

A könyvtárba történő beiratkozás ingyenes.

A könyvtár adatbázisa már elektronikusan is elérhető a SZIRÉN könyvtári programon keresztül. http://www.sziren.com/

Továbbra is szeretettel várok minden kedves régi és új könyvtárlátogatót!

Oltiné Maczkó Nikolett

 

Fenntartói nyilatkozat 

Gyűjtőköri szabályzat

Könyvtárhasználati szabályzat

Küldetésnyilatkozat 

 

Megszakítás