KéthelyKözség hivatalos honlapja

Járványügyi tájékoztató

Tisztelt Kéthelyi Lakosság! Településünkön is több koronavírussal fertőzött személy van, egy idős személy sajnos elhunyt, akinek krónikus alapbetegségei mellett pozitív lett a tesztje. A parlament elfogadta a veszélyhelyzet 90 nappal történő meghosszabbítását.

Kérem önöket, hogy az életbe lépett szabályokat mindenki tartsa be! Kövessék nyomon a változásokat! Mindannyiunk közös érdeke, hogy a szabályok betartásával a vírus terjedését lelassítsuk!

A veszélyhelyzettel kapcsolatban életbe lépő intézkedések Kéthelyen:

 • Az önkormányzati hivatal épületében az ügyfélfogadás korlátozásra került. Előzetes időpont egyeztetéssel 9-10 óra között lehetséges csak ügyintézés. Kérem, csak nagyon sürgős esetben keressék fel a hivatalt, lehetőleg válasszák az online, vagy telefonos ügyintézést.
 • A művelődési házban minden tevékenységet felfüggesztettünk, az intézmény nem látogatható.
 • A könyvtár épülete nem látogatható, a kölcsönzést házhoz szállítással oldjuk meg. Kölcsönzéshez a könyvtárat keressék hétfőn 8-11 óra között telefonon, a +36-85-339-019 telefonszámon.
 • A háziorvosi rendelőt továbbra is csak előzetes időpontfoglalás után keressék fel! A megnövekedett hívások miatt, kérem legyenek türelmesek, próbálják meg többször hívni a rendelőt. Telefonhívás előtt az orvosi papírjaikat készítsék elő. A rendelő telefonszáma: +36-85-539-041
 • A fogászati rendelő továbbra is előzetes időpontfoglalással látogatható. Rendelési idő: hétfő 12-15 óra, szerda 9-16 óra között. Időpontkérés rendelési időben a +36-85-339-500 telefonszámon.
 • Akiknek nincs településünkön közeli hozzátartozója és a napi szükséges élelmiszer beszerzést nem tudják megoldani, Kéthely Község Önkormányzata Tanyagondnoki Szolgálatán keresztül segítséget nyújt a bevásárlásban. Kérjük ezen irányú igényüket jelezzék Gombai Imre tanyagondnoknál, a 06-30-167-60-76 telefonszámon munkaidőben, 8-16 óra közötti időpontban. A művelődési háznál és könyvtárnál felszabadult dolgozóink a tanyagondnok mellett segítséget nyújtanak önöknek!
 • Szociális Szolgáltató Központ: A szolgáltató nappali ellátó tevékenysége szünetel, azonban most is segítenek önöknek amiben csak tudnak, például postára levelet eljuttatni, gyógyszert kiváltani, stb. Vegyék igénybe a szociális étkezést, hisz így kevesebbet kell boltba járniuk! Telefonszámuk: 06-85-339-150; 06-30-252-5834
 • A Védőnő családlátogatásokat nem végez, a szülőket értesíti az esetleges teendőkről. Kérdés esetén a védőnő elérhetősége: +36-30-409-30-55.
 • Az Marcali Járási Hivatal ügysegédjének ügyfélfogadása átmenetileg szünetel.
 • A buszmegállóinkat minden nap fertőtlenítjük.
 • 9.000 db maszkot rendeltünk, melyekből a megérkezés után juttatunk minden helyi lakosnak.
 • Az idei évben a településen adventi és karácsonyi rendezvényeinket nem tartjuk meg. A település központjának ünnepi díszítését, az adventi koszorút természetesen elkészítjük az önkormányzat dolgozóival.

Ne felejtsék, a Kormány 484/2020. (XI. 10.) számú Kormány rendelete értelmében az alábbi intézkedéseket hozta (CSAK KIVONAT): Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe. Minden gyülekezés tilos. Mindennemű rendezvény megtartása tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

Kötelező maszkot hordani: tömegközlekedési eszközön, 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által kijelölt közterületen, üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során, egészségügyi intézmény területén, stb. A maszkot olyan módon kell viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Továbbra is arra kérjük a lakosságot, hogy amennyiben tehetik, ne menjenek el otthonról. A szomszédokkal, barátokkal is csak megfelelő távolságból beszéljenek (2m). Higgyék el, most mindannyiunk egészsége a tét!

Önkormányzatunk a tavaszi időszakhoz hasonlóan továbbra is segítséget nyújt önöknek!

Kéthely, 2020. november 12.

Molnár Balázs  polgármester

Megszakítás