KéthelyKözség hivatalos honlapja

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kéthelyen

Kedvezményezett neve: Kéthely Község Önkormányzata

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kéthelyen

Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00014

Támogatás összege: 69.174.200 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Befejezési dátum: 2018. november 30.

 

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

Elkészült a megbízott Sávoly Invest Kft. a kivitelezési munkálatokkal 2018. szeptember 17-én, így a beruházás befejezettnek tekinthető. A TOP pályázaton közel 70 millió Ft-os támogatást nyert el Kéthely Község Önkormányzata.

Kéthely Község Önkormányzata 2017. június 7. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a településen elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások – kiemelten az egészségügyi és a szociális alapszolgáltatások – fejlesztése érdekében.

A beruházás teljes összege bruttó 69.174.200 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

A pályázat keretén belül felújításra került a Szociális Szolgáltató Központ épületének belseje, a tálaló és melegítő konyhával, illetve eszközbeszerzésre is sor került, melynek keretében egy, a napi tevékenység ellátását biztosító Fiat Doblo személygépkocsi is rendelkezésére áll a szolgáltatás biztosításához.

Az általános iskola udvarán lévő kihasználatlan épület nappali ellátást biztosító épületté alakult át, amely mind az idősek egész évi nappali és a fiatalok zömmel nyári ellátását szolgálja. Az épület nyugati oldalán karbantartó műhely és raktár került kialakításra. A kert felújításra került, valamint létesült egy új kerti pavilon, ami mind a két korosztály igényeihez illeszkedik. Az épület körüli járdák, parkolók és az udvarban közlekedő felületek is felújításra kerültek.

Az új nappali ellátó központ napkollektoros melegvízellátást, akadálymentesítést, hőszigetelést és új nyílászárókat kapott, amely a működési költségcsökkentést eredményez, jelentősen javul az épület energetikai besorolása.

 

Megszakítás